Kawan is membe

Sunday, 26 July 2009

-AdUsH GhInDu LaK-

Salam...
aku ghindu nenek aku...tbe-tbe je ingat kat nenek aku...hari nie genap seminggu 2 ari nenek aku meninggal...mse busyan-busyan cenggini le sume mende nak d piki kn...nie sume sbb dak umah aku le...tdo lme-lme sgt...actually, aku ghindu nenek aku...mse dia meninggal, aku x sempat nak blk umah...jauh sgt kedah ngan batu pahat nie...klau blk pon mmg x sempat nak tngok nenek aku d kebumikan...aku mmg syg nenek aku nie...sbb dia nie baek sgt...aku ske kco dia n dengar dia melatah...klaka sgt-sgt...aku maseh ingat lagik mende yg slalu kuar dr mulut nenek aku tuh mse dia melatah...nenek aku tuh mesti kate "opocot mak buyut"...aku pon xtau mne nenek aku nie blaja kte mende alah tuh...tp mmg klaka kn???aku dah cbe carik dlm sume jenis kamus tp x jumpe gak pkataan tuh...klau kowng sume tau bule le gtau aku...dah lme aku cbe menyiasat pkataan tuh...tp still menjadi misteri...cmne le aku nak bghaye tanpa nenek aku nie???sbb aku ske makan ketupat n rendang yg dia wt...masakan kampung...mesti sedap...b4 ghaye slalunye aku mesti tdo umah nenek aku tuh...tlg dia masak ketupat...wt rendang sme-sme ngan nenek aku...mmg besh le...kadang-kadang maen mercun sme-sme...tp nenek aku x maen le...dah tua...pernah skali aku balimg mercun kat nenek aku...abesh tumpah sume ketupat yg dia rebus tuh...trok gak aku kne marah ngan nenek aku tuh...tp aku wt bodo je...hahaha...sbb dlu aku nie degil ckit...tp skunk dah x lagik...sbb aku dah bule bpiki secara waras...hahaha...mmg byk le kenangan ngan nenek aku tuh...sbb tuh aku rse bsalah sgt sbb x dpt blk umah mse dia dkebumikan...sampai skunk aku still ghase mende tuh...cmne erk aku nak tebus blk salah aku tuh???conpius gak aku pk mende alah nie...huhuhu...pe-pe pon aku mmg syg bangat sme nenek aku tuh!!!...spe-spe yg still de nenek tuh...hargai nenek anda...walaupon kowng x rapat ngan dia...


pesanan 1: sembahyanglah anda sebelum anda dsembahyangkan...

pesanan 2: sokonglah barangan buatan malaysia...

pesanan 3: kowng dah bule comment aku nye entry...sbb aku dah ubah setting...comment erk..jgn lak x comment...kang de yg kne pijak...hahaha...

pesanan 4: sowie le...entry nie xde pic...

pesanan 5: bye...jumpe lagik...



6 comments:

ch0ky-ch0ky said...

waaaaaaaa i miss my nenek to0o0
i still have 4 nenek,,mak ayh kpd ayh sy dan mak ayh kpd mak sy juga.
memg besh maen gan nenek kn.,.,

butangbutton said...

ha'a...
sgt besh...
ghindu sgt kat my nenek...
cmne le nak bghaye tanpa nenek...
huhuhuh....

adeQ said...

best kan de nenek..
sy ader sOrang jew nenek skang..
tu pOn sy jrg balik kampOng..
tapi sy da janji nK tmn nenek sy tiap kali cUti~!!

free dating service said...

Awesome blog just stopping by!

nur said...

cyg jgn cedih2 ek...

butangbutton said...

tq sume..
sy akn cbe yg tbaek...